Dr. Barna Judit – Reumatológus

Dr. Barna Judit – Reumatológus

Rendel:

 

Kedd: 12-20 óráig

Csütörtök: 10-13 óráig

 

 

Dr. Barna Judit – Reumatológus

Végzettség, szakmai tapasztalat

Több mint 40 éve végeztem el az orvos egyetemet Budapesten, és 1970 óta vagyok reumatológus szakorvos. Ezekből a tényekből 2 következtetést lehet levonni:

1.  nem vagyok már fiatal,
2.  volt időm gyakorolni a szakmát.

Az első 8 évemet az ORFI-ban (Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet) töltöttem, és – szerencsémre – kiváló klinikusoktól tanulhattam meg a szakmát.

1974-től 2007 májusig, tehát 33 évig dolgoztam a Kútvölgyi Kórház Rendelőintézetében (valaha Központi Állami Kórház, jelenleg Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb) 1982-től, mint a Fizioterápiás Osztály vezetője. 10 évig irányítottam az Oszteoporózis Centrumot is.

Mint minden reumatológus, foglalkozom a heveny és idült mozgásszervi kórképekkel a nyakfájástól a podagráig (a láb I. ujj /öregujj/ köszvényes gyulladása). Az elmúlt 15 évben behatóan tanulmányoztam a csont anyagcsere betegségeket, melyek közül a leggyakoribb a csontritkulás.. A betegek együttműködése döntő fontosságú egy ilyen élethosszig tartó betegségben, ezért 10 éve vezetek  beteg klubot, és a Revita Rendelőben is folytatom a beteg-képzést. Ugyan ezen okból vállaltam el az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesülete (OBME) alelnöki tisztét.

A szakmai tudás mellett a gyógyításban elengedhetetlen a jó kommunikáció, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy megtaláljam a beteggel a közös hangot. Ez legjobban magyarul megy, de németül és angolul is sikerülni szokott.