Laborvizsgálatok

Laborvizsgálatok

 

Rendelőnkben lehetőség van laborvizsgálatok elvégzésére. Előre egyeztetett időpontban megtörténik a mintavétel, a következő nap érdeklődhet az eredmények felől.

 

Vérkép: a vérkép sejtes elemeit (haematokrit, haemoglobin, vérsejtsüllyedés) vizsgálja. A vizsgálat fontos adatokkal tud szolgálni a szervezet kóros elváltozásairól. A fehérvérsejtek különböző típusait vizsgálják (karélyos magvú fehérvérsejt, limfocita, eozinofil, bazofil, monocita).

 

Ionvizsgálatok: az ionok vizsgálata a víz- és sóháztartás állapotát mutatja meg a szervezetben.
Enzimvizsgálatok: a máj enzimek (ALAT, SGOT, SGPT, alkalikus foszfatáz, savanyú foszfatáz, LDH) a máj működési zavarairól tájékoztathatnak. A vérben található még további fontos anyag – mint húgysav, lipidek, albumin, globulin, bilirubin, CN és vércukor – ezek vizsgálatával további hasznos információkhoz juthatunk a szervezetben zajló folyamatokról.

 

Vizeletből végzett laborvizsgálatok esetén a következőket nézik: fajsúlymérés (a vese működéséről, illetve a só-víz háztartás jellegéről ad információt), fehérje (csak vesebetegek vizeletében mutatható ki a jelenléte), cukor (csak cukorbetegség esetén fordul elő a vizeletben), bilirubin és vizelet üledék.

 

Részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken.