Dietetika

Dietetika

Megfelelő egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásnak rendkívül fontos szerepe van az egészség megőrzésében, betegségek megelőzésében, ill. a már kialakult betegségek kezelésében. Bármelyikről legyen szó, rendkívül fontos az egyénre szabott, mindennapokban megvalósítható, hosszú távon fenntartható étrend kialakítása, amelyben dietetikus szakembereink tudnak segítséget nyújtani.

 

Milyen problémákkal fordulhat dietetikusainkhoz:

  • egészséges táplálkozás iránt érdeklődés estén
  • mozgásszervi problémák esetén, megfelelő izomzat, testösszetétel kialakítása végett
  • szénhdirát anyagcsere -és hormonális problémák esetén: cukorbetegség, inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség, pajzsmirigy problémák, PCOS , elhízás
  • gyomor-és bélrendszeri problémák estén: reflux, emésztési zavarok, epeproblémák, táplálék allergiák
  • szív-és érrendszeri problémák esetén: magas koleszterinszint

 

Dietetikai szolgáltatásaink

 

Dietetikai tanácsadás

Hogyan épül fel a konzultáció?

Az első konzultációnk alkalmával meghatározzuk a páciens tápláltsági állapotát, testösszetételét (amennyiben szolgáltatásunkat Inbody méréssel kéri) és táplálkozási szokásait, aminek mentén tudunk személyre szabott segítséget nyújtani. A hatékony individuális terápia, sikeres életmódváltás és bizonyos betegségek eredményes gyógyítása vagy karbantartása érdekében, szükségszerűnek tartjuk az után követést további kontroll alkalom/alkalmak megvalósításában. Ekkor felfrissítésre kerülnek a korábbi alkalom során elhangzottak, megválaszolásra kerülhetnek az időközben felmerült kérdések, és újbóli testösszetétel, valamint étrendi napló elemzés segítségével felfedjük az esetleges elsiklásokat.

 

Étrendtervezés

Amennyiben az étrendtervezés igénye merülne fel Önben lehetőség van egy, ill. 10 napos egyénre szabott étlap kialakítására. Ha ezt a szolgáltatásunkat szeretné igénybe venni, mindenképpen szükséges, hogy előtte egy személyes konzultáció keretében megismerkedjünk Önnel, hisz a személyre szabott étrend (kedvelt étel, nem kedvelt étel, panaszt okozó étel, vásárlási szokások stb.) elkészítéséhez ez elengedhetetlen.

 

Testösszetétel mérés

Miért válassza szolgáltatásainkat In Body 770 általi testösszetétel mérés kiegészítésével?

Ahhoz, hogy egy pontos képet kapjunk a teste állapotáról, szükségszerű egy professzionálisan kidolgozott testösszetételt mérő készülék használata, melynek segítségével egy célozottabb mozgási és táplálkozási programot tudunk felállítani Önnek. Az Inbody 770-es gép jelenleg a legkorszerűbb testösszetétel mérő eszköz az egészségügyi piacon. Segítségével feltérképezzük az Ön testének izom-, zsír- és folyadéktartalmának eloszlását, megállapítjuk továbbá alapanyagcseréjét, csontsűrűségét. A készülék által képet kapunk a teste állapotáról, mert nem mindegy az izom- vagy a zsír %-a van- e túlsúlyban. Sőt mi több, lokalizálni is tudjuk, hogy teste melyik részére (törzs, bal kar, jobb láb stb.) kellene jobban odafigyelnie.