Dr. Korda Judit – Reumatológus

Dr. Korda Judit – Reumatológus

Rendel:

Szerda: 15-20 óráig

Dr. Korda Judit – Reumatológus

Bemutatkozás

Több mint 40 éve Budapesten végeztem el az orvosi egyetemet, Azóta reumatológusként az ORFI-ban (Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet) dolgozom.

Emellett munkaidőn kívül magánrendelésen néhány napon belül tudok fogadni betegeket.

Mint minden reumatológus, foglalkozom a nyak-, hát, derékfájások, porckorong betegségek, a kopásos és gyulladásos  ízületi betegségek, csontritkulás kezelésével.

Érdeklődési területem: a nyak és derékfájások, a kopásos és gyulladásos ízületi betegségek: reumatoid artritisz, Bechterew kór, más néven SPA (spondylarthritis ankylopoetica ), pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladás, köszvény gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelése.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy biológiai terápiás centrum orvosaként a RA, SPA, pszoriázisos artritisz  kezelésében használt legkorszerűbb célzott vagy biológiai terápiával is jelentős tapasztalatot szereztem és számos beteget kezelek ezekkel a szerekkel.

A sikeres terápia elengedhetetlen feltételének tartom, hogy a beteg a betegségét és a terápiát ismerje, értse, és a terápiában, a döntések meghozatalában aktívan részt vegyen. Fontosnak tartom a beteg edukációt, azaz a beteg oktatást.

Emiatt betegfórumokon vállaltam előadásokat, és a Springmed kiadó “Kérdezz!  Felelek!” sorozatában a Reumás betegségekről jelent meg könyvünk, ami reményeim szerint hasznos segítség lehet betegeinknek a betegségük és a kezelések mélyebb megértésében.