Dr. Megyaszai Márta – Reumatológus, sportorvos, manuálterapeuta

Dr. Megyaszai Márta – Reumatológus, sportorvos, manuálterapeuta

Rendel:

Hétfő: 14 - 18 óráig

Szerda: 14-16 óráig

Csütörtök: 14 - 18 óráig

Péntek: 10 - 12 óráig

 

Dr. Megyaszai Márta – Reumatológus, sportorvos, manuálterapeuta

Végzettség, szakmai tapasztalat

1998-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen (DOTE) summa cum laude minősítéssel.
Végzésem után 10 évet az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI) dolgoztam.
2002-ben szakvizsgáztam reumatológiából a legjobb szakvizsgázónak járó „Menarini” díjjal.

Jelenleg a Revita Reumatológiai Magánrendelő munkatársa vagyok valamint az Országos Sportegészségügyi Intézet („Sportkórház”) reumatológusa.

Fontosnak tartom a mozgásszervi betegségek (ízületi gyulladások, kopásos problémák, gerincbántalmak, csontritkulás, lágyrész problémák) komplex terápiáját, lehetőleg kevés gyógyszerrel, a fizioterápia jótékony hatását is igénybe véve. Igyekszem holisztikus szemlélettel az egész embert és nem csak a betegséget kezelni.

Holisztikus érdeklődésemnek megfelelően manuálterapeuta („csontkovács”), fitnesz és wellness terapeuta képesítést szereztem.

Mozgásszervi betegségek, panaszok kezelése mellett fontosnak tartom a bajok megelőzését. Mozgásszegény életmódunk, az ülőmunka, vagy az egyoldalú terhelés izmaink és ízületeink egyensúlyának felborulásához, később panaszokhoz, fájdalmakhoz vezetnek. Ezen egyensúlyvesztés diagnózisa és megoldása elsődleges a későbbi problémák megelőzése érdekében akár kis panaszok esetén, sőt panaszmentes állapotban is. Mozgásprogram (például fitneszprogram) elkezdése előtt vagy közben is érdemes egyszer felmérni mozgásszerveink állapotát a sérülések elkerülése és a nagyobb hatékonyság érdekében.